Powariowali z tą tęczą na fejsbuku...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzysn
    Rider
    • 2007
    • 515

MQ1977, normalnych jest dużo więcej. Niektórym po prostu wydaje się, że bycie nowoczesnym, europejskim = tęczowe zdjęcie na fb.

Homoseksualizm jest obrzydliwy, tak odbiera to każdy hetero.

Również lubię dyskusje off-topowe. Ważne aby się szanować, nie ma sensu pyskować z komputerem ;-) Lem coś o tym kiedyś mówił...

Komentarz

• Wally
      RS
      • 2012
      • 3790
      • Volkswagen

dudek_t, w pełni się z Tobą zgadzam - dzieci kocha się bezwarunkowo
      i tak, homoseksualizm dla mnie też nie jest normalnością...
      a jeden z podobnym podejściem już był...
      i wolę aby moje dzieci chodziły za ręką z innym facetem/kobietą niż stały w pierwszym rzędzie na podobnej defiladzie....

Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
      => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
      => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
      "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• Agamek12
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 9935
        • Ford

A zapytałem jedynie o ta cholerna flagę na rejsie...

Abstrahując: właściwie nie mam większych problemów z przyjęciem do wiadomości faktu za na świecie są homoseksualiści. Ale wkurza mnie obscesowe obnoszenie sie z tym części tych ludzi....

Idę po czwarte piwo, bo musze po pijacku uczcić podwyżkę. A teczowcowym fejsbukowiczom życzę opamiętania w temacie zbyt daleko pojętej tolerancyjnosci...
        Adam... Używam:
        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• micrusec
          Rider
          • 2013
          • 559

Całkiem odmienne zrozumienie tematu na przykładzie wpisu : Komu dziś zawiązałeś linę wokół szyi? oraz Dziś tęczowo, a jutro? Co jeszcze zalegalizują?

Komentarz

• BADYL
            RS
            • 2011
            • 2396
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BKD 2.0 TDI 140 KM

Agamek12, O widzisz...wróciłem właśnie z
            przebieżki pije pierwszego browarka a później jak już wcześniej wspomniałem whisky z lodem ????
            nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Wally
              RS
              • 2012
              • 3790
              • Volkswagen

BADYL, i cała przebieżka w piz....

Komentarz

• miodowy
                Rider
                • 2015
                • 534

Wally w tamtych czasach żyjąc w DE sam bym stał w pierwszym rzędzie w takiej defiladzie. Ideologiczne założenia były moim zdaniem dość interesujące.

Ale to temat historyczny na inną dyskusję.

Wracając do nas, to osobiście uważam, że Polsce współczesnej bardzo by sie przydał nacjonalistyczny dyktator rodem Putina, Piłsudskiego, Napoleona czy Lincolna. Byłby trochę większy porządek i głupoty do głowy spod kolorowej tęczy do głowy by nie przychodziły.

Może i kolega olsztyniak przesadził ze stwierdzeniem, że wydrapałby z dowodu osobistego syna gdyby okazał się kochającym inaczej, ale jeszcze nie tak dawno obydwaj moi dziadkowie zrobili by pewnie tak samo.

Niestety nasze współczesne liberalno medialne podejście do spraw kulturowych jest coraz bardziej odmienne od wierzeń i tradycji zaledwie sprzed dwóch pokoleń wstecz.

It's nice to be important but more important is to be nice

Komentarz

• krzynol
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 10961
                  • Superb II combi (3T5)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                  • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

za dużo słów.......... więcej zioła/piwa/relaksu..... :szeroki_usmiech
                  ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
                  ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
                  poprzednie modele:
                  ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
                  ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
                  O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• Agamek12
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 9935
                    • Ford

Tak się zastanawiam: jak będzie a jakiś czas wyglądał profil ludzi cieszących się z legalizacji:
                    - eutanazji
                    - aborcji
                    - adopcji dzieci przez homoseksualistów
                    - itp.
                    Nie to żebym na to czekał (mam nadzieję, że powyższe "normy" nie będą dotyczyć naszego kraju)...
                    Adam... Używam:

Komentarz

• Wally
                      RS
                      • 2012
                      • 3790
                      • Volkswagen

Zamieszczone przez miodowy
                      Niestety nasze współczesne liberalno medialne podejście do spraw kulturowych jest coraz bardziej odmienne od wierzeń i tradycji zaledwie sprzed dwóch pokoleń wstecz.
                      odnośnie wierzeń i tradycji... w Milionerach padło kiedyś pytanie ile "koralików" ma różaniec... Pacjent nie wiedział i poprosił publiczność o koło ratunkowe
                      i w 90% katoje.liwej Polsce ponad 70% podpowiedziało źle...
                      TOLERANCJA tego w większości Polakom brakuje...
                      a stwierdzenie o wydrapaniu syna z dowodu :roll: z całym szacunkiem dla Twojej osoby oolsztyniak, całkowicie Ciebie u mnie przekreśla :|
                      Mnie na całe szczęście wychowano tak, że dzieci kocha się bezwarunkowo...

krzynol, dobrze gada - polać mu

Komentarz

• Agamek12
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 9935
                        • Ford

W życiu nie zaakceptowałbym faktu, że moja córka związałaby się z jakąś inną kobietą! Ja chcę mieć wnuki z normalnego związku kobiety z mężczyzną. Nic mnie nie przekona do tego żeby uznać związek dwóch osób tej samej płci za związek równy małżeństwu różnych płci.
                        No fuck'in way!
                        Adam... Używam:

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

Agamek12, Adam z tym że nie za bardzo masz wpływ na to co będą robić twoje dzieci więc nie musisz się zamartwiać, najważniejsze aby były zdrowe a to czy zostaniesz dziadkiem czy nie to już tylko będzie zależeć od nich samych
                          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Wally
                            RS
                            • 2012
                            • 3790
                            • Volkswagen

piramida,

Komentarz

• miodowy
                              Rider
                              • 2015
                              • 534

piramida, nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że nie mamy wpływu na to co będą robić nasze dzieci.

A kto ma mieć jak nie my, rodzice?

Kto ma być wyznacznikiem? MTV?

Wierzę w to, że jednak mam, i wierzę że i Adam też.
                              Olsztyniak tak samo.

To my dajemy kierunek rozwoju, myśli, kształtujemy cechy, uczucia. To się nazywa odpowiedzialne rodzicielstwo.

Uciekanie od takiej odpowiedzialnosci jest szalenie niedopuszczalne.

It's nice to be important but more important is to be nice

Komentarz

• Agamek12
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 9935
                                • Ford

piramida, może nie do końca zgadzam się z olsztyniakiem... ale jak zauważę u swoich córek jakieś skłonności do dewiacji seksualnych to z pewnością będę się starać skutecznie wybić im tą "trendy" skłonność z głowy... :diabelski_usmiech
                                Z resztą nie o tym mowa...
                                Adam... Używam:

Komentarz

• piramida
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 12222
                                  • Superb III (3V3)

Agamek12, pewnie nie zobaczysz nawet jakby miały ponieważ na pewno takie zachowania byłyby skrywane przed najblizszym otoczeniem a w późniejszych latach to za bardzo już nie będziesz mieć nic do gadania :wink:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Agamek12
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 9935
                                    • Ford

Zamieszczone przez piramida
                                    Agamek12, pewnie nie zobaczysz nawet jakby miały ponieważ na pewno takie zachowania byłyby skrywane przed najblizszym otoczeniem a w późniejszych latach to za bardzo już nie będziesz mieć nic do gadania :wink:
                                    Amen...
                                    Adam... Używam:

Komentarz

• piramida
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 12222
                                      • Superb III (3V3)

miodowy, pewnie że rodzice mają wpływ na pewne zachowania dzieci, do pewnego momentu modelują ich zachowania ale co z tego jak w wieku np 25lat syn wam powie że jest gejem i chce zamieszkać z przyjacielem pod jednym dachem? Przestanie nagle być waszym kochającym synem?

Komentarz

• BADYL
                                        RS
                                        • 2011
                                        • 2396
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • BKD 2.0 TDI 140 KM

piramida, ano ano niestety masz rację :? Skąd możemy wiedzieć cóż nasze dzieci będą robić w przyszłości? Możemy starać się zapobiegać wydarzeniom i wkładać do makówki by były normalne ale niedajboże gdyby stało się inaczej czy moją córeczkę wyklą bym tylko dlatego ze pokochała inną dziewczynę a na dodatek miała super kochający związek? Wolał bym to zamiast przyszłości z pojebem który by się nad nią miał znęcać ???? tego bym nie przeżył i pewnie poszedł bym do pierdla bo suma summarum zajebał bym chu...a ????

[ Dodano: Pią 03 Lip, 15 23:36 ]
                                        Ps.miałem plan rano iść na basen ale zrobię sobie jeszcze małego drinka :P :P
                                        nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Agamek12
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 9935
                                          • Ford

Można wychować syna na złodzieja, gwałciciela, pedofila czy innego geja... Ale po tym wszystkim niekoniecznie trzeba przestać go kochać.

Spać chyba idę... Po czterech piwach palce mi się plączą...
                                          Adam... Używam:

Komentarz

• sew1981
                                            RS
                                            S_OCP MemberModeratorr
                                            • 2009
                                            • 10917
                                            • Fiat

Agamek12, a wszystko zaczyna się od braku rozmów z własnym dzieckiem, brakiem szczerości, zaufania, braku poświecanego mu czasu itp. To złożony temat. Oczywiście, że jak dzieciak byłby gejem nie można przestac go kochac. Ale uważam, że wiele spraw inaczej by się potoczyło w życiu dzieci, młodzieży i potem dorosłych, gdyby w dzieciństwie rodzice wypełniali swoją funkcję dojrzale i mądrze. Nie chodzi mi o tępe nakazywanie, a o dobry kontakt z własnym dzieckiem. Wtedy nakaz nie jest nakazem, a jest czymś co dzieciak robi już też z własnej woli, bo ma dojrzałego rodzica (przykład z góry, rzeczywisty autorytet) . To niełatwe zadanie.
                                            Problem polega na tym, że ludzie młodzi nie mają autorytetów prawdziwych (nawet w domu własnym) i ich nie dostrzegają w tym coraz bardziej popitolonym i relatywnym świecie.

Komentarz

• wesol
                                              Rider
                                              • 2008
                                              • 689

na mnie czasami mowią "adolfik". W pelni popieram dzialania pana Adolfa. No moz enei to ze tych ludzi tam kazal gazowac czy zabijac ot tak. ALe pozbywal sie ze tak powiem brzydko 'wszy". TO nie jest norlamne by te geje chodzili po ulicach. Natura nigdy do teog nie dążyła i nigdy nie bedzie. To jest czysty wymysl ludzki. Szkoda tylko ze sie na to pozwala. Brakuje hitlera oj brakuje. Teraz moze jeszcze nie ale za jakeis 500 lat pewnei bedzie jakis przewrót na swiecie i napewno bedzie jakas grubsza wojna ktora przywróći pozadek na swiecie.
                                              G4 ASZ + oraz sharan AUY +++ by TUNE UP

Komentarz

• mrfazi
                                                • 2010
                                                • 3103
                                                • Superb III (3V3)
                                                • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM
                                                • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez Agamek12
                                                ... Nie to żebym na to czekał (mam nadzieję, że powyższe "normy" nie będą dotyczyć naszego kraju)...
                                                Bo kiedyś normą był ogół a nie margines. Tak mawiał klasyk Bogdan Smoleń w skeczu "Na chorobowym"

wesol, Myślę, że nie wiesz co piszesz przywołując tą chorą na szczęście nie istniejącą jednostkę ludzką (pana adolfa - celowo piszę małymi literami), której nawet nie można nazwać człowiekiem.

Wszystkim by się więcej tolerancji przydało, było by zdecydowanie lepiej na tym świecie. Za często uważamy, że każdy powinien żyć, myśleć, kierować pojazdami tak jak przysłowiowy "ja".
                                                Tym nie mniej jednak epatowanie swojej odmienności (która to nazwijmy to po imieniu jest stanem chorobowym) i co najmniej dziwnych zachowań oderwanych od założeń natury i dobrych obyczajów nie jest przez większość społeczeństwa akceptowalne.

Odnosząc się do meritum sprawy czyli wspomnianego "fejsbuka" jest na to sposób, nie mieć tam konta. Dla mnie całe te portale społecznościowe wywracają cały porządek świata do góry nogami. Dorośli i o zgrozo dzieci siedzą godzinami i ślęczą na tymi durnymi nic nie wnoszącymi do życia stronami. Użytkownikom tego badziewia jak facebook, twitter itp. życie ucieka przez palce, ich mózg zaczyna przypominać bezmyślną breję, papkę złożoną z fragmentów cudzego i nie realnego świata.

Komentarz

• piramida
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 12222
                                                  • Superb III (3V3)

wesol, zmieniłbys szybciutko zdanie jak by adofilk zagazował cała twoja rodzine...

Komentarz

• Agamek12
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 9935
                                                    • Ford

wesol, zdecydowanie zbyt mocno sie zagalopowales...
                                                    Adam... Używam:

Komentarz

Pracuję...